چرا ماست میوه ای خوب است ؟
انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا

 

ماست در گروه لبنیات قرار دارد و گاهی مصرف آن نسبت به شیر بیشتر توصیه می شود، زیرا سیستم گوارشی بعضی افراد نسبت به قند لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارد، ولی این لاکتوز در ماست تبدیل به اسید لاکتیک می شود و دیگر حساسیت به وجود نمی آورد. از طرف دیگر، کلسیم ماست راحت تر از شیر جذب بدن می شود، چون ph ماست پایین تر است و کلسیم در آن به صورت محلول درمی آید.ماست باکتری هایی دارد که سبب افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن می شود. این باکتری ها همچنین کلسترول خون را پایین می آورند و فشار خون را تنظیم می کنند، بنابراین ماست برای کسانی که چربی و فشار خون بالا دارند، بهترین انتخاب است. همان طور که می دانید، ماست میوه ای ترکیبی از ماست و میوه است و در واقع خواص تغذیه ای هر دو گروه را دارد. میوه ها تاثیر مثبتی روی مغز انسان می گذارند. برای مثال، تاثیر مثبت میوه بر تقویت حافظه و یادگیری سریع مطالب به اثبات رسیده است. علاوه بر این، میوه ها دارای فیبر فراوان هستند و فیبرها از بروز چاقی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کنند.تولید ماست میوه ای در دنیا بسیار رایج و پرطرفدار است. شیر مورد استفاده هر چه تازه تر و از لحاظ میکروبی در وضعیت مطلوب تری باشد، ماست تولید شده، از بافت و انسجام بهتری برخوردار بوده و ظاهری قابل قبول را ارایه می کند. میوه هم هر چه مرغوب تر و سالم تر باشد، در محصول نهایی از نظر عطر و طعم و رنگ، نتیجه بهتری به دست می آید. تولید ماست میوه ایبرای تولید این محصول از روش های مختلفی استفاده می شود:

گاهی با استفاده از اسانس و رنگ خوراکی، رنگ و طعم میوه مورد نظر را همراه با مواد پایدار کننده به ماست افزوده و بسته بندی می کنند. معمولا در این فرآیند از اسانس های مصنوعی(شیمیایی) استفاده می شود که مصرف آن در بعضی کشورها با محدودیت همراه است و تاثیری در بالا بردن میزان ارزش غذایی ماست ندارد.

در روش تولید ماست میوه ای با مربا یا مارمالاد، ماست را با مربا یا قطعات میوه و مواد پایدار کننده مخلوط کرده و بسته بندی می کنند.

در بعضی موارد، ماست و میوه را به صورت جداگانه بسته بندی کرده و به صورت بسته های دو قلو به فروش می رسانند و مصرف کننده هنگام مصرف آن ها را باهم مخلوط می کند. با توجه به فرآیند تولید ماست های میوه ای در صورتی که از میوه در ماست استفاده شده باشد، ارزش غذایی محصول به طور قابل ملاحظه ای بالا می رود و از نظر دانش تغذیه این محصول مورد تایید قرار می گیرد، زیرا علاوه بر خواص ماست، خواص میوه هم به آن ها اضافه می شود. البته خودتان هم می توانید با اضافه کردن قطعات کوچک انواع میوه مانند آناناس، توت فرنگی، کیوی، پرتقال، سیب و... به ماست، یک ماست میوه ای خانگی، مغذی و بهداشتی تهیه کنید.

 

 

 

دکتر مهین آذر- متخصص غذا و تغذیه

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی